6 tips för en produktiv arbetsdag 

När att-göra-listan växer och mycket ska bli gjort, då gäller det att arbeta smart och produktivt vilket dels handlar om att arbeta effektivare. Läs vidare så ger vi på CONVENDUM dig 6 tips för produktiva arbetsdagar.

Hitta din egen rytm

Ofta har vi en tid på dagen då vi är som mest kreativa och energifyllda. Det är då passande att utföra energikrävande uppgifter. Är du exempelvis morgontrött kan det ibland ta tid att sätta igång med stora uppgifter direkt. I det scenariot kan du fokusera på arbetsuppgifter som inte känns lika svåra att ta sig an under den första tiden på arbetsdagen. Oavsett om det är mailen, planering eller något annat som du har kort startsträcka för. När du sedan är igång kan du ta dig an de tuffare uppgifterna.

När du har känt efter när du är som mest produktiv och du börjar planera uppgifter därefter kommer din effektivitet att öka, eftersom du då kan hålla tempot på en jämn nivå.

Prioritera efter vad som faktiskt är viktigt

Du kanske redan försöker prioritera rätt saker. Men frågan är, gör du det på ett sätt som passar dig? Det finns flertalet av prioriteringstekniker, ett exempel är Eisenhowers princip som går ut på att synliggöra vad som faktiskt är värt din tid.

Du skapar en att-göra-lista med fyra rutor: viktigt och bråttom, viktigt och mindre bråttom, oviktigt och bråttom och oviktigt och mindre bråttom. På detta sätt skapas en tydligare översikt av arbetet som måste göras först och vad du till och med kan ignorera.

Var tydlig i kommunikationen

Tydlighet ökar produktiviteten, kommunicerar du effektivt minskar risken för missförstånd. Det handlar om att respektera varandras tid och hjälpa varandra att prioritera rätt.

Behöver du få feedback innan en viss dag, säg då inte ”kan du titta på det här när du ha tid”. Det är viktigt att förklara tidsramen, gör detta genom att till exempel säga ”har du tid att kika på detta och ge mig feedback innan onsdag?”. Har kollegan inte tid kanske någon annan kollega har möjlighet.

Sätt realistiska förväntningar

Att säga ja till mer än vad du faktiskt hinner med är inte produktivt och påverkar ofta resultatet på ett negativt sätt. Lösningen är att sätta förväntningarna på dig och kollegorna på en realistisk nivå. Våga delegera eller säga ifrån om det blir för mycket. En fördel är att kvantifiera hur lång tid varje uppgift tar. På så vis kan du lättare ge besked om du hinner eller inte. 

Minimera dina transporter

Med ett tajt schema kan minskade transporter ha stor inverkan på arbetsdagen. Då kan en centralt belägen arbetsplats bidra till produktivitet, och för många är coworking ett effektivt sätt att få den fördelen. Genom att bjuda in till en representativ miljö blir det dessutom lättare att hålla möten hos dig.

Med CONVENDUMs coworking spaces runt om i Stockholm och Göteborg går det snabbare för dig att röra sig mellan kunder och samarbetspartner i Stockholm och Göteborg. I Stockholm har medlemmarna tillgång till 12 olika kontor, så din arbetsplats finns alltid nära när du är på språng.

Undvik avbrott i arbetet

Någon gång har nog de flesta av oss försökt multi-taska. Exempelvis genom att svara på mail, ha möten och klura på ett projekt samtidigt. Ibland måste det göras av olika skäl, men då tar produktiviteten skada.

Många känner nog att de arbetar mest effektivt när de får göra en sak i taget. Så när du behöver kunna arbeta på det sättet är det bäst att gå undan och vara tydlig med att du behöver fokusera ostört.

Passa på att bestämma vilka tidpunkter under dagen som du ska kolla mailen (snarare än att göra det när ett nytt meddelande kommer). Som medlem på CONVENDUM finns det tysta skrivbord du kan gå undan till. Oavsett hur härliga kollegorna är behöver alla utrymme att fokusera.

CONVENDUM etablerar moderna och efterfrågade Coworking spaces och Living i centrala affärsdistrikt. CONVENDUM erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounge, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter.

Följ oss på FacebookLinkedInInstagram och YouTube.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X