Coronakrisen – Utökade stödpaket för företag

Regeringen förslår nu ytterligare förstärkningar av stödpaketen för företag i och med coronakrisen. Förslag föreslås träda i kraft den 1 juni 2020. Förstärkningarna innefattar sänkta avgifter på tillfälliga anstånd, slopad förmånsbeskattning och utökad korttidsarbete. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

 

Korttidsarbete på 80 procent

Systemet med förhöjt stöd vid korttidsarbete, så kallad korttidspermittering, förstärks så att arbetstidsförkortningen kan uppgå till 80 procent 1 maj–31 juli 2020.

Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för fri parkering och gåvor till anställda

Anställda som har fri parkering i anslutning till arbetsplatsen ska inte förmånsbeskattas för parkeringen under perioden 1 april–31 december 2020. Anställda ska heller inte förmånsbeskattas för gåvor som en arbetsgivare ger till en anställd under perioden 1 juni–31 december 2020 om gåvornas värde sammantaget uppgår till högst 1000 kr per anställd och de inte lämnas i pengar.

Avgiftsnivån på tillfälliga anstånd sänks

Reglerna om så kallade tillfälliga anstånd med inbetalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt justeras genom att anståndsavgiften sänks till 0,2 procent och att de första sex månaderna blir avgiftsfria. Det föreslås även att Skatteverket i vissa fall ska kunna återkalla anstånd helt eller delvis, bland annat vid näringsförbud och konkurs.

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X