Lån för företag med högre riskprofil

Tack vare ett garantiavtal inom EU-programmet COSME, som tecknats med Europeiska Investeringsfonden, kan Marginalen Bank låna ut mellan 250 000 kronor och 1,5 miljon kronor till företag med högre riskprofil. 

– Mindre och medelstora företag utgör tillväxtmotorn i den svenska ekonomin och har därmed även en central roll när det gäller att bekämpa arbetslösheten. Tillgången till finansiering för dessa företag har länge varit begränsad, särskilt för bolag med något högre riskprofil. Vårt Omstartslån har länge varit tillgängligt för privatkunder som haft svårt att få lån. Tillsammans med EIF kan vi nu även erbjuda företagare med liknande utmaningar nya typer av finansieringslösningar, säger Ewa Glennow, vd på Marginalen Bank.

COSME-garantin, som är Marginalens fjärde EIF-program, står som garant för 50 procent av lånebeloppet. I Sverige handlar det om tiotusentals företag som har högre riskprofil. Företag som har haft svårigheter med finansiering.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X