Jobbar för att stärka den digitala kompetensen hos vuxna

Svenskarna oroas över hur nätjättarna inkräktar på den personliga intgriteten. Därför satsar nu Internetstiftelsen på att stärka den digitala kompetensen hos vuxna. Bakom oron ligger krångliga användarvillkor för sociala nätverka, cookieförfrågningar och appar med platstjänster.


– En klar majoritet av internetanvändarna är medvetna om att deras uppgifter samlas in, men väldigt få vet hur insamlingen går till och hur uppgifterna faktiskt används, säger Björn Appelgren, projektledare på Internetstiftelsen.
Internetstiftelsen startar det kostnadsfria satsningen Internetkunskap. I olika avsnitt får man kunskap om allt från krångliga villkor till hur man spåras och vad man ska tänka på när man ska dela man delar bilder på sociala medier.
– Det handlar om att öka användarnas kunskap så att de själva kan ta kontroll över sin personliga integritet på internet, genom att göra aktiva och medvetna val.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X