Skattebarometern – företagare vill få till ett snabbskattespår

Svenska företag vill se ett omtag av hela skattesystemet under nuvarande mandatperiod. Bland anledningarna syns missnöje med 3:12-reglerna och ökad arbetsbörda för skattehantering. Det visar PwC:s Skattebarometer 2019. 

61 procent av sveriges företagare tycker att det är viktigt med en omfattande skattereform.
– Företagarna tycker att det är hög tid att genomföra en större skattereform istället för att fortsätta med det lapptäcke av åtgärder som präglat skatteområdet under årtionden. Företagen är otåliga och anser till och med att vissa skatter är så pass angelägna att förändra att det behövs ett så kallat snabbskattespår, säger Mikael Carlén, partner och ansvarig för affärsområdet Tax & Legal, PwC.

En av anledningarna till att företagarna vill se en förändring är den ökade administrativa bördan.
– Här menar 38 procent av bolagen att tidsåtgången när det gäller skattehantering har ökat under de senaste fem åren. Bara sex procent upplever en minskning.
Arbetsgivaravgifter hamnar i topp på förändringar man vill se. I större bolag är missnöjet med de nya begränsningarna för ränteavdrag en källa till missnöje, medan mindre och medelstora bolag vill se en förändring i 3-12-reglerna.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X