Förbered dig inför Brexit

29 mars är datumet då Brexit träder i kraft och Storbritannien lämnar EU. Som det ser ut nu vet man inte vad som kommer att hända, förhandlingar pågår. Därför är det som företagare bra att vara beredd på olika scenarier.

Får man till ett avtal kommer det träda i kraft 31 december 2020. Under övergångsperioden det fungera som det gör idag, tullfrihet för varor och tjänster kommer att gälla.
Om man inte kommer överens om ett avtal blir det ett så kallat hårt Brexit. Storbritannien lämnar EU:s inre marknad 30 mars i år och därefter kommer import och export till och från Storbritannien ha samma regler som andra länder utanför EU.
Som företagare bör man följa utvecklingen och förbereda sig så gott man kan.  Brexit kommer bland annat påverka tullhantering, märkning dataöverföring av exempelvis personuppgifter samt transport och lagerhållning. Kommerskollegium har tagit fram en checklista med frågor att fundera på innan 30 mars.

Läs mer om hur du kan förbereda dig på Verksamt.se och Skatteverkets hemsida.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X