Förbättrad tjänst förenklar deklarationen

Förra året släppte Skatteverket en tjänst för att de 700 000 företagare som anlitar redovisningsbyrå ska kunna deklarera digitalt. Nu har tjänsten förbättrats.

– I år har vi sett ett behov att utveckla tjänsten ytterligare, bland annat genom en tydligare kvittens som kunden kan dela till sin byrå. Dessutom finns tjänsten nu också på engelska vilket vi hoppas ska underlätta för många, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.
Skatteverkets tjänst gör det möjligt för redovisningsbyrån att göra klart hela deklarationen digitalt förutom själva godkännandet, som företagaren gör med hjälp av e-legitimation.
– När vi haft kontakt med företagare har vi fått veta att det varit svårt för dem som anlitar deklarationshjälp att deklarera helt digitalt eftersom våra tjänster inte riktigt passar för dem. Under 2017 var det bara en fjärdedel i denna grupp som gjorde det. Därför utvecklade vi den här tjänsten och nu tar vi den ett steg längre, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Läs mer om hur det funkar!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Föregående artikel

Träffa oss på Bazaren

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X