Checklista för dig som vill ta emot övernattande gäster

Går du i tankarna att starta hotell, Bed & Breakfast, vandrarhem, konferensanläggning eller camping? Nu finns en ny checklista som underlättar uppstarten.

Genom att svara på några frågor om sin verksamhet får den blivande företagaren veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas till kommunen och myndigheter.

Checklistan, som utvecklats av tillväxtverket, SKL och Bolagsverket samlar alla tillstånd du behöver på ett och samma ställe. Sedan tidigare finns checklistor framtagna för restaurang och biodling, och fler branscher är på gång.

-Checklistan för hotell ger tillsammans med checklistan för restaurang en komplett bild av alla tillstånd som företag inom den branschen behöver. Senare i år förenklar vi tillståndshanteringen för ännu en stor grupp företagare när vi lanserar en checklista för evenemang, säger Jenny Nordlöf, projektledare på Tillväxtverket.

Checklistan finns på Verksamt.se.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X