Vikten av att nätverka

Gerd Wallin coachar och matchar personer och företag till framgång och till jobb i sociala medier. Hon är även mentor till nyföretagare, samt är författare till boken Mötet-nyckeln till ditt nya arbete. Gerd är också koordinator i affärsnätverket QBN. Här berättar hon varför nätverkande är viktigt och tipsar om vikten av att nätverka var man än står och går.

Av Nina Jansdotter

Gerd har ett förflutet inom socialt arbete. Hon har jobbat med försäljning och utbildade sig senare till coach. Under hennes tid som arbetssökande började hon intressera sig för själva jobbsökarprocessen och blev själv expert på den. Hon möter många människor i sitt jobb och hon utvecklas av alla dessa möten.
– Jag lägger ner mycket tid på marknadsföring och storytelling och jobbar med social media, så jag har blivit expert även där. Hur det kom sig att jag blev just coach var att jag träffade en suverän coach på en speed-coaching på ett stort jobbevent och blev ”såld” efter 2 minuters kraftfull coaching. Hon inspirerade mig. Därefter blev jag hennes adept och studerade själv till coach!

Vad är det roligaste med det du gör?
– Jag förenklar, gör skillnad, hjälper och möter nya människor och miljöer! Alla fantastiska möten ger glädje, nya kunskaper och även möjligheter till nya samarbeten.

Vad är det mest utmanande?
– Att få till ett jämnt flöde på arbete.

 Hur viktigt är det med nätverkande?
– Det är A och O att nätverka, för arbetssökande, företagare och för allas vårt välmående. För en bättre värld.

Hur nätverkar du?
-Jag nätverkar och möter människor överallt. Mina barnbarn brukar säga: – Mormor, känner du alla?!

Vilka är dina bästa nätverkstips?
– Vardagsnätverka! Våga och stick ut, bidra och gör skillnad. Nätverka och ta kontakt på omöjliga, kanske för dig otänkbara platser. Vid vardagsnätverkande blir det inte prestation utan spontant, enkelt och genuint.
Är det svårt, ta hjälp och fråga, fortsätter Gerd entusiastiskt. Enligt henne så kan man nätverka precis överallt. På vårdcentralen, tåget, tunnelbanan, biblioteket, i affären, på gymmet och promenaden.
– Känn av och känn in. Finn en gemensam länk som ni kan samtala om. Fråga och var nyfiken. Ni kanske ser eller upplever något gemensamt? Det är också viktigt att man kommer ihåg att ta kontaktuppgifter och att man sedan följer upp sina kontakter.
Gerd avslutar med följande berättelse om vardagsnätverkande:
– Häromdagen åkte jag tåg från ett uppdrag i Göteborg. Jag ser en kvinna som tar en selfie i en kur på perrongen. Jag frågar henne om nästa tåg som vi båda skulle byta till. Samtal om Twitter uppstår och hon föreslår att jag kommer och utbildar i sociala medier på hennes arbetsplats.

 

 

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X