Fler småföretag exporterar

Andelen internationella företag i Sverige har ökat från 25 till 29 procent mellan år 2014 och 2017. Främst beror det på att fler importerar, men också att andelen småföretag som exporterar har ökat. Det visar Tillväxtverkets rapport Nya trender inom import och export.

– Vi ser en långsiktig ökning av exporten bland företag utan anställda, det vill säga så kallade soloföretag. Andelen företag som exporterar har där ökat från 9 till 13 procent mellan 2008 och 2017, medan den i princip varit oförändrad i andra företagsstorlekar, säger Jan Persson, analytiker på Tillväxtverket.
Statistik från SCB bekräftar trenden. Sedan år 2000 har värdet av soloföretagens varuexport ökat med 237 procent, jämfört med storföretagens 35 procent.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X