Därför misslyckas du ta in kapital till din startup

Hannes Helander är ansvarig för Connects arbete med att lyfta startups, genom Språngbrädan. Bland annat hjälper han entreprenörer med förberedelser inför att ta in en investeringar. Att förstå varför privata investeringar väljer att inte gå in efter ett möte är viktigt att förstå.   

EBAN, European Business Angel Network har träffat 600 affärsänglar i Europa för att diskutera ämnet. De kom fram till att de vanligaste anledningarna till utebliven investering är oklart marknadsbehov, svagt team och för höga värderingar. Samma anledningar som Hannes och hans team själva kommit fram till.

Vad som är viktigt är att ta reda på om någon är villig att betala för din produkt eller tjänst innan du lägger tid och pengar på den. Man måste hitta ett bra team att bygga verksamheten med. Har det rätt kompetens? Förstår teamet vad det ger sig in på? Sist, men inte minst: förstå och analysera alla parametrar kring värderingen istället för att försöka få en så en så hög värdering som möjligt.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X