Valår – Hur viktiga är småföretagarna för partierna?

Det är inte långt kvar innan det är dags att gå till vallokalerna. Vi passade därför på att fråga alla partier hur viktiga småföretagare är för dem och hur de vill skapa fler och starkare företag i Sverige. I dag har turen kommit till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. 

Hur ska man få fart på företagandet i Sverige?
– Man behöver se frågan ur flera perspektiv. Både vad gäller rent ekonomiskt, men också praktiskt och regelmässigt. Vi vill att fler ska starta företag och menar att vi behöver reformera lagstiftningen för skatteregler och administration för att nå dit.

Vilken är er viktigaste fråga för ett långsiktigt hållbart företagande?
– Det mest angelägna för ett gott företagsklimat är att företag får verka på en marknad fri från onödiga detaljregleringar.

Hur viktiga tycker ni att de små och medelstora företagen är för Sveriges välfärd?
– Arbete är grunden till välfärden och de flesta nya arbetstillfällena skapas i just växande småföretag. Det är dessa företag som har stått för en stor del av sysselsättningstillväxten under tidigare högkonjunkturer.

Ett stort problem för småföretagare är regelkrångel, hur ser ni på det?
– Sverigedemokraterna har under mandatperioden tagit på ledartröjan vad gäller regelförenklingsfrågor. Detta då vi ser hur regelbördan blir allt mer kostsam trots att alla partier pratar om att lätta på företagens regler. Vi driver ett skarpt förslag för ett systematiserat regelförenklingsarbete där näringslivsorganisationerna årligen bjuds in för att lyfta vilka regler som är mest kostsamma i förhållande till nyttan. Regeringen ska sedan svara på varje enskilt förenklingsförslag i en skrivelse till riksdagen. På detta sätt kommer frågorna högt upp på dagordningen.

Varför småföretagare rösta på er?
– Vi gör flera offensiva satsningar riktat mot småföretagare, så som slopad allmän löneavgift för tre anställda, minskat sjuklöneansvar och fler undantag i turordningsreglerna i LAS.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

Det är inte långt kvar innan det är dags att gå till vallokalerna. Vi passade därför på att fråga...

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X