“Jag är lycklig och stolt över min produkter”

Alex Allahshukur är 21 år, bor i Malmö och är grundare av företaget Ecopåsar. Hans företag framställer påsar och andra typer av engångsprodukter som är gjorda av majs. De är fria från fossil och giftiga ämnen. Produkterna är återvinningsbara och bryts ner helt på mindre än 140 dagar.

Text Nina Jansdotter

Alex hade drömt om att starta eget sedan gymnasietiden. Han ville göra något annorlunda. Något som skulle göra skillnad, men han visste bara inte vad då.
– Med mitt nuvarande projekt känner jag mig lycklig och stolt över mina produkter för de skadar inte miljön, säger Alex.

Vad är det roligaste med att driva ditt företag?
– Man lär sig nya saker hela tiden och de hjälper mig i vardagslivet också. Jag har informerat min familj om fördelarna med att köpa ecopåsar istället för plastpåsar. Man sparar pengar och bidrar till plastförminskningen i världen. Nu har jag tagit detta till en ännu mer sparande nivå och de är jag även börjat tillverka och sälja tygpåsar.
Resorna är också en väldigt rolig och spännande grej med företagandet.  Alex har till exempel varit i Kina själv två gånger och har fått uppleva en helt annan värld och kultur och alla nya spännande han då har fått lära känna.

Vad är det som är utmanande?
– Det är mycket utmaningar på vägen till mitt mål. Speciellt när jag är så ung och många kanske inte tar mig på allvar fastän jag har en bra ide. Detta är dock är inget som stoppar mig, för jag drivs av medvetandet av att jag gör och kommer göra stor skillnad. Hela resan är spännande och utmanande och jag älskar utmaningar!

Vad har du för tips till andra som också vill starta eget?
– Man behöver vara bestämd och verkligen beredd att kämpa dag och natt. Mitt motto i livet är “säg aldrig, aldrig”.
Man ska enligt Alex aldrig säga “nej de här kommer inte funka”. Givetvis har det funnits dagar då han har tappat motivationen och en aning hopp men aldrig helt och hållet. När det händer återkommer han hela tiden till sin grundtanke där han tänker att om han inte gör jobbet så blir det inte gjort.
– Ingen kommer att ge mig framgång gratis. Sedan är det viktigt att man har någon och prata med, att hela tiden fråga efter råd från experter.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X