Med en kopp kaffe och lite mod kommer du långt

Hur många gånger har du hört att det inte är rätt tillfälle? Att tiden inte är inne? Allt för många gånger och än värre är att du har lyssnat på det.
Det perfekta ögonblicket för dig att ta nästa steg, oavsett om du byter arbete, startar en egen verksamhet eller byter inriktning på ditt liv på annat sätt finns sällan. Det kommer alltid finns saker i vägen, saker som du skulle kunna göra för att stärka ditt ”case” och bättra på förutsättningarna för framgång.
Men glöm aldrig det avgörande. Skillnaden mellan de som lyckas förverkliga sina mål och de som inte gör det är att de som lyckas också är de som tog steget – utan de perfekta förutsättningarna. Det rätta tillfället är helt enkelt nu.

Vad det i grunden handlar om mod och att om att våga. Att våga ta steget och lämna det som är tryggt, det som du känner dig bekväm i och behärskar. Att helt enkelt släppa taget kring sargen och bege sig ut på planen för att använda ishockeytermologi.
Under 2017 har jag själv fått vara med på en resa för en mindre verksamhet med stora drömmar där ett antal steg har tagits för att utveckla det som vi tror på. Stegen har tagits utifrån mod och inte för att förutsättningarna har varit perfekta. En ny partner har kommit in, ett nytt kontor har etablerats och en stor satsning på marknadsföring har genomförts. När jag ser tillbaka på året så är det med stolthet. Det har inte varit en enkel resa. Uppriktigt sagt så har det varit tufft! Det har varit otaliga timmar på kontoret, i bilen och hos kunder. Allt utifrån en dröm om att kunna växa som företag och etablera oss på en annan nivå.

Och med blicken i backspegeln så har ansträngningarna burit frukt. Antalet kunder har ökat och med det våra intäkter. Vi har synts i olika sammanhang i en mycket högre grad än tidigare och förutsättningarna för oss att komma vidare mot högre mål är långt bättre än vid årets början. Så min uppmaning till dig som läser dessa rader är enkel. Det handlar om att våga. Och för att tala ishockeyspråk så ska du släppa taget från sargen där du står och väntar på det rätta tillfället. Ge dig ut på isen och upptäck det som många andra entreprenörer har gjort. Det går om man vågar.

”Ge dig ut på isen och upptäck det som många andra entreprenörer har gjort.
Det går om man vågar”

Självklart kommer dina första steg vara stapplande och farten kunde säkert vara högre. Men du är i rörelse och kommer ständigt att lära dig av de beslut som du fattat så snart du inleder din entreprenörsbana, byter arbete eller vilket stort beslut du än fattar. Och det viktiga att komma ihåg är att du aldrig är ensam. Runt om dig finns det mängder av andra personer som själva vid något tillfälle har fattat ett stort beslut. Att bli egenföretagare kan vara ett sådant och min erfarenhet är att dessa människor kan och vill bidra till din framgång. Mitt tips. Bjud personer som har gjort den resa som du själv just har startat på en kopp kaffe.
Vad jag har lärt mig av ett antal kaffemöten är att det som förenar många entreprenörer är insikten i just att det perfekta tillfället inte finns. Att det istället handlar om mod. Mod att ta det första steget. De andra stegen kommer av sig själv och det är en spännande resa som väntar dig som vågar. Du kommer då även att upptäcka vad som driver många av dessa företagare. Vissa mäter framgång i antalet bolag de startat, andra i omsättningen och somliga i kunder. Men de flesta som jag har talat med berättar främst om glädjen som avgörande drivkraft. Glädjen att få skapa och att få känna att man är på väg, mot nya mål och nya möjligheter. Glädjen att få känna att man tagit ytterligare ett steg som tidigare känts ouppnåeligt.

Det rätta tillfället är nu. Ta det tillfället och börja din resa!

 

Johan Liljegren,
COO på GreenMeetings AB

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X