Friheten – det bästa med att vara företagare

Shalini Persson utbildar företag och organisationer i att presentera med personlig genomslagskraft samt i konsten att ta emot, ge och be om feedback.

Av Nina Jansdotter

Hur kom du in på företagande?
– Jag började arbeta som assistent på kurser i presentationsteknik/retorik under mina juridikstudier. Det passade mig perfekt. Jag märkte att jag hade en förmåga att sätta fingret på exakt vad människor behövde jobba på för att nå fram och gå igenom med sitt budskap. Och att jag kunde motivera dem till att finna modet att våga göra saker på ett nytt sätt. Så småningom blev det så att jag utvecklade mitt eget koncept för att öka människors personliga genomslagskraft. I det konceptet ingår feedback som den kanske viktigaste delen.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– Friheten absolut, förmågan att själv kunna påverka min vardag och mitt liv. Också friheten att kunna ändra kurs och fokusera på det som intresserar och engagerar mig.De senaste åren har jag fått en samarbetspartner i Feedbackakademin som jag nu är en del av. Att kunna välja vad jag vill göra och vem jag vill arbeta med är oändligt värdefullt för mig.

Vad är det mest utmanande?
– Att även lägga tid på de viktiga uppgifterna kring kärnverksamheten. Jag utbildar människor i säljande, bemötande och jag älskar säljsamtal och möten. Däremot är jag inte särskilt road av att planera samt förbereda försäljningen.

Har du gjort något misstag du kan dela med dig av?
– Om jag fått tillfälle att göra om hade jag långt tidigare gått in i ett samarbete som det jag i dag har med Stefan och Feedbackakademin – istället för att vara helt ensam i mitt företagande. Det är som att ha en arbetskollega, någon som kommer med input, en partner att utveckla idéer och bolla funderingar med. För mig är det ovärderligt.

Vad vill du ge för råd till de som nyligen startat eget eller skulle vilja starta?
– Använd och odla ditt nätverk av människor som kan öppna dörrar, ge dig råd, stöd och feedback. Be om input redan på planeringsstadiet så att du inte gör helt onödiga misstag som andras erfarenhet hade kunnat bespara dig. Och framförallt – våga ta steget!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X