Företagarnas önskelista

Det går bra för Sveriges småföretagare, enligt PwC:s årliga företagarrapport. 66 procent av de tillfrågade företagen uppger att de har rekryterat under det gångna året och vartannat företag uppger att de kommer att anställa det närmaste året.
På företagarnas önskelista finns förslag på förändringar som skulle gör företagarlivet ännu enklare.

Enklare regler: Högst upp på företagens önskelista hamnar enklare regelverk. 85 procent av landets företag rankar detta som viktigt eller mycket viktigt.
Lägre skatt: för företagen i Sverige är lägre skatt är en hjärtefråga, ungefär 8 av 10 vill se förändringar på skatteområdet.
Ökat samarbete med samhällsaktörer: en fråga som kvalar in på topplistan över de mest angelägna frågorna för småföretag.
Ökat samarbete mellan företag: 70 procent av de svarande uppger att det är “viktigt” eller “mycket viktigt” att företag förbättrar samarbetet. Jämfört med föregående år har denna fråga prioriterats tydligt högre, då var det 62 procent som ansåg det som viktigt.
Fler kvinnliga företagare: bland företagen verkar det nu finnas en medvetenhet om vikten av ett diversifierat näringsliv och en tydlig majoritet, 66 procent, anser att detta är viktigt eller mycket viktigt.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X