King-grundare valdes in i Swedish Startup Hall of Fame

 

Under galaliknande former valdes den fjärde personen in i Swedish Startup Hall of Fame i går kväll. Förra årets vinnare, Jane Walderud, fick då lämna över pokalen till Sebastian Knutsson.

Motiveringen löd:
“Sebastian Knutsson har varit en serieentreprenör i online- och mobilindustrin i över 20 år. Sebastian var med och grundade spelbolaget King.com och har designat över 100 spel på bolaget. Ett av spelen är Candy Crush Saga som blivit känt över hela världen. King har, i sann unicorn-anda, hjälpt sätta Sverige på kartan internationellt som ett av världens främsta startupländer. Förra året grundade Sebastian investeringsfonden Sweet Capital där han investerar i nystartade bolag och hjälper bygga och utveckla Sveriges startup-ekosystem. Sebastian är en sann förebild och en startup-hjälte! Därför ser vi det som en självklarhet att välja in Sebastian Knutsson som den fjärde personen i Swedish Startup Hall of Fame.”

Bakom initiativet står SUP46.
– Sebastian Knutsson är en fantastisk inspirationskälla för startupföretagen i Sverige och vi är tacksamma över att han även har valt att hjälpa till med att utveckla startup-ekosystemet i Sverige genom sin investeringsfond, säger Jessica Stark, VD och medgrundare av SUP46.
– Det är en stor ära att ha blivit invald som representant för spelindustrin i Swedish Startup Hall of Fame. Jag hoppas att min historia och mina lärdomar kan motivera fler entreprenörer att följa sina drömmar. Att bygga ett företag kring sin hobby kan leda till både succée och att man har det roligaste jobbet i världen, säger Sebastian Knutsson.

Tidigare år har Daniel Ek, grundare av Spotify, Niklas Zennström, grundare av Skype och Atomico och stjärnängeln Jane Walerud blivit invalda.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X