Så minskar du din mingelblygsel

Bara för att man är företagare innebär det inte att man automatiskt är skicklig på sådant som är bra för ens företagande, som till exempel konsten att mingla. Många människor jag möter i mitt arbete som coach tycker att det är jobbigt att vara ute på olika event och förväntas mingla runt. Här kommer några tankar kring hur du kan minska din mingelblygsel.

Text: Nina Jansdotter

För det första så kommer det inte bli lättare att mingla om du hela tiden undviker att gå på event där du förväntas träffa och småprata med människor. Tvärtom så är det en fördel att träna mycket. Om du utmanar dig att gå iväg ändå så kommer det att gå lättare efter hand, så är det i alla fall för de allra flesta. Generellt är vi ju mer för situationer som vi är ovana för så det gäller inte bara just att mingla.

Det mesta av det du känner syns inte utåt
Här vill jag gärna även påpeka att det mesta av den nervositeten du själv känner, faktiskt inte syns så mycket utåt så andra kanske inte alls lägger märke till hur nervös du känner dig. Det är ett faktum att de flesta människor på mingel, samt annars också främst är upptagna med sig själva och är inte så inriktade på att checka av hur andra mår och så vidare. Det har sina fördelar för dig.

De flesta känner sig lite obekväma
Dessutom är det väldigt vanligt att vi människor är mer eller mindre obekväma de första tillfällena vi är på en ny plats och eller tillsammans med människor vi inte känner så väl ännu. Det hör mer till undantagen att någon känner sig fullständigt bekväm och avslappnad i en sådan situation. Även de som du listar som mästerminglare kan känna sig pirriga direkt när de kliver in i ett nytt sammanhang.

Studera de som kan
Passa på och studera de som är mindre blyga än du är. Ställ gärna frågor till dem hur de gör när de tar kontakt med nya människor i mingelsammanhang. Det kan bli en riktigt bra isbrytare att du ger beröm för deras mingelfärdigheter och att du gärna vill ha lite tips och råd för att själv lära dig mer. De flesta gillar den typen av positiv feedback och känner sig lite smickrade och vill då gärna dela med sig.

Erbjud dig att hjälpa till
Ett superbra tips som jag själv har använt mig av i olika sammanhang då jag kommit in helt ny i en miljö är att fråga om värden behöver hjälp med något. Känner du dig bortkommen bara med att stå med ett glas bubbel i handen känner du dig säkert mer bekväm om du tar dig an någon uppgift som till exempel att hjälpa till och hänvisa gästerna till var de ska hänga av sig, pricka av namn på deltagarlistan eller dela ut namnbrickor eller något annat. Det brukar dessutom vara väldigt uppskattat av de som är arrangörer att någon erbjuder sig att ta ett handtag för ofta är man för lite personal på eventen eller någon kan ju blivit sjuk eller fått förhinder.

Sätt nu igång och träna mer. Det är ofta roligare när man blir mer varm i kläderna. Varför inte börja redan på nästa StartUp Bar.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
41

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X