Kapitaleventet Drakmästarna till Örnsköldsvik

Hösten 2015 lanserade Åkroken Business Incubator kapitaleventet Drakmästarna i Sundsvall. I juni hölls eventet på Ekerö i Stockholm och nu har turen kommit till Örnsköldsvik. Fredag den 21 oktober möter några av Västernorrlands mest lovande startups en kapitalstark panel av finansiärer, investerare och affärsänglar – och tar därmed steget ut mot en större etablering.

– ”Det är stor bredd på företagen som medverkar, det har varit både roligt och givande att presentera konceptet och sätta samman en matchande investerarpanel. Nu håller vi tummarna för att tycke uppstår på plats också, säger Erica Markusson, ansvarig för Åkroken Business Incubators investerarnätverk.

Åtta spännande startup-bolag från Västernorrlands pitchar sina affärsidéer för en kapitalstark panel av finansiärer, investerare och affärsänglar. På bara några minuter ska de ”tämja en drake” med sina idéer och företag och bli en Drakmästare.

Bolagen som presenterar sig befinner sig i tidig fas och står inför en marknadsintroduktion, eller har nyligen introducerat sina produkter eller tjänster. De tar med hjälp av Drakmästarna nu ett stort steg på vägen ut mot en större etablering.

Bolagen som pitchar för panelens kapital och kompetens är:

  • AntonFrans Kombinerar ikoniska solglasögon med en välgörenhetstvist.
  • Brixtar En digital mötesplats för alla som bygger med LEGO®.
  • Collimated Chipping Technology Patenterad teknik som sparar energi och resurser vid tillverkning av mekanisk pappersmassa.
  • Genomtänkt/Applied Loyalty Webbyrå som utvecklat en unik och innovativ mjukvara för att mäta kundlojalitet inom e-handel.
  • Kotten Stearinbehandlade kottar som tänder din grill eller brasa på ett miljövänligt sätt.
  • Paralox/Kustvillan Ett patenterat byggsystem bestående av små, lätthanterade väggdelar.
  • Recond Concept Miljövänlig energioptimering av processystem och energianläggningar.
  • Soggl Testar musikaliska idéer på lyssnare för att släppa musik baserat på publikens val.

Efter företagspitcharna följer en inspirationsföreläsning med entreprenören Jesper Johansson. Jesper har framgångsrikt startat och drivit ett flertal företag de senaste åren, bland annat webbyrån Osynlig och tech hubben Great Space. Här berättar han om sin spännande resa – från inkubatorn i Sundsvall till andra sidan jordklotet. Företagen på plats får även träffa särskilt inbjudna gäster för mingel och matchmaking och kvällen avrundas med en gemensam middag.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
51

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X