Bygger för ny “goodwill-teknik”

Socialt entreprenörsskap kommer att få en ny plattform den 1 januari 2017 när Norrsken House öppnar i Stockholm. 300 personer som driver teknikföretag som gör social skillnad kommer att få plats.

I Spårvagnshallarna i Stockholm håller just nu Europas största hubb på att ta form. Industrilokalen på 2 400 kvadratmeter, som tidigare varit hem åt både Stockholms spårvagnar samt Moderna Museet, renoveras nu för att passa den nya verksamheten som kommer att få namnet Norrsken House.

Visionen är att det här ska sitta teknikföretag vars verksamhet gör skillnad för andra. Lokalerna kommer att rymma kontorsplatser för 300 personer och förutom ett kafé kommer det även att finnas meditationsrum, film- och fotostudio, 3D-skrivare, VR-utrustning, lekrum för barn och föreläsningsyta med interna och externa gäster varje vecka.

Plattform för nya lösningar

Bakom investeringen står Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation.

– Med Norrsken House tar vi nu nästa stora steg mot att bli den drivkraft för socialt entreprenörskap med fokus på teknik, som vi tycker världen förtjänar. Vad de här bolagen och personerna håller på med är livsviktigt. Det här är inte personer som bara ger sina pengar till välgörenhet – de ger sin själ. Vi fokuserar primärt på de som genom ny teknik och digitalisering löser gamla, men tyvärr fortfarande aktuella samhällsproblem, säger han i ett pressmeddelande.

Premiär i januari

I januari 2017 ska verksamheten slå upp dörrarna för entreprenörer som jobbar med att attackera världens stora samhällsutmaningar.

– Vi är sjukt peppade på att flytta in i Norrsken House. Att vara på en plats som samlar företag som så tydligt jobbar med samhällsnytta tror vi kommer ta oss alla till nya höjder, säger Emma Rosman, grundare av Welcome App – ett företag som utvecklat en app för att förenkla och förbättra integration för nyanlända.

Är du intresserad av att bli en del av Norrsken House? Intresseanmälan går att göra på www.norrskenfoundation.org/norrskenhouse

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Föregående artikel

Vinn 10 000 kronor

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X