Seminarium för egenföretagare i Almedalen

Politikern, entreprenören, arbetsmarknadens parter
Under Almedalsveckan håller Unionen Egenföretagare ett seminarium: Politikern, entreprenören, arbetsmarknadens parter – vad händer om de byter roller? Seminariet hålls i ett spännande format då panelen byter roller med varandra för att ge diskussionen nya infallsvinklar och perspektiv. Hur blir det när chefsekonomen för svenskt näringsliv, Jonas Frycklund, går in i rollen som entreprenör eller när Unionens förbundsordförande Martin Linder uttalar sig som politiker.
Under seminariet diskuteras hur man får människor att vilja, va?ga och kunna starta eget fo?retag i en va?rld som fo?ra?ndras i snabb takt. Hur pa?verkar digitaliseringen och nya fo?rutsa?ttningar sa? som delningsekonomin egenfo?retagare?
Fra?gorna a?r avgo?rande fo?r framtidens egenfo?retagarklimat och hela Sveriges tillva?xttakt.

– Vi vill att det skapas fler och bättre företag. 2 av 5 jobb skapas av egenföretagare, därför vill vi påverka så att det blir tryggare, enklare och mer lönsamt att starta företag. Vi vill inte bara påverka politiken, till exempel så att man får söka uppdrag när man har A-kassa som anställda får, utan vi gör också någonting mer proaktivt genom att erbjuda ett skräddarsytt medlemsskap för egenföretagre. Till exempel ingår inkomstförsäkring som kompletterar A-kassan och affärsjuridisk rådgivning, säger Andreas Holmbäck, verksamhetsansvarig Unionen Egenföretagare.

seminarietVar: Donners plats 2
När: onsdag 6 juli 10-11

Medverkande:
Martin Linder, fo?rbundsordfo?rande Unionen
Harry Goldman, vd Nyfo?retagarCentrum
Magnus Stein, entrepreno?r och vd avtal24
Jennie Nilsson, ordfo?rande Na?ringsutskottet (S)
Jonas Frycklund, tf chefsekonom Svenskt Na?ringsliv
Niklas Wykman, riksdagsledamot Arbetsmarknadsutskottet (M)
Moderator: Henrietta Westman

Läs mer här: www.almedalsveckan.info/34813
La?s mer om Unionen Egenfo?retagare på unionen.se/egenforetagare

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X