Varför startar man företag?

Det finns flera anledningar till att man startar företag. När jag är ute och träffar entreprenörer är det en anledning som ofta återkommer. Man är hemma och är föräldraledig och saknar någonting på marknaden. Antingen designmässigt eller funktionsmässigt. Just under föräldraledigheten har man tid att reflektera över om det man jobbar med verkligen är det man vill göra, om det är det man brinner för. Ofta blir svaret nej! Man vill förändra sitt liv. En annan vanlig anledning är att man har ett problem som man hittat lösningen på och vill dela med sig den till andra eller att man gått en kurs/utbildning, blivit helt fast och vill jobba med det. Vissa vill starta företag bara för att. Man har en falsk förhoppning om att man ska bli svinrik direkt och bara behöva jobba när man känner för det.
Patrik och Joséphine gick in i businessvärlden innan mig. De hade under en längre tid jobbat inom medievärlden. De hade idéer, ville göra så mycket mer, men alltid var det någon chef som satte stopp för planerna.
De startade bolag utan att egentligen ha någon kunskap om hur man gör när man till exempel anställer. Brevlådan fylldes med reklam, men ingen information. Och att Googla sig till svaren är inte det enklaste. Då tog de beslut om att göra en inspirerande och informativ tidning som skickas hem till alla nyblivna företagare.
De saknade även ett sammanhang, någonstans att träffa andra entreprenörer. För oavsett bransch går vi alla igenom samma sak. Vi åker alla i samma berg- och dalbana. Då kom idén med StartUp Bar. Ungefär här kom jag in i bilden. Vi jobbade med flera tidningar inom olika segment, men det var just Starta & Driva Företag vi alla brann mest för. Vi tog beslut att tillsammans bilda ett nytt företag, StartUp Media, för att enbart jobba för att hjälpa blivande och nyblivna entreprenörer. Hur vi rent praktiskt startade företag kommer i ett senare inlägg. Konceptet utvecklades och StartUp Box kom till. Idén kom ifrån Babyboxen, som delas ut till alla nyblivna föräldrar. Varför skulle inte entreprenörer få samma sak?
011_startup-bar-stockholm-02_2016-
Idéer för hur vi kan fortsätta hjälpa företagare, både i starten och under resans gång är det inte brist på. Just nu är det tiden som saknas. Är det någon som har lösningen på det problemet är ni mer än välkomna att dela med er!

Dela även gärna mer dig av varför du startade företag!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X