Svårt att bli ledig på riktigt

När man har ett eget företag och jobbar med det man brinner för är det lätt hänt att gränsen mellan arbetstid och ledighet suddas ut. Det här gäller inte minst under sommaren, när merparten av landet går på semester. En undersökning av Visma och Fria Företagare visar att mer än 80 procent av alla företagare tänker på jobb under semestern. En fjärdedel av företagarna tänker på nya innovationer och hur de kan utveckla sin verksamhet, medan mer än var tredje företagare tänker på problem med ekonomi, medarbetare och kunder.

Förvisso är det just den här fokusen på företaget som driver många framåt, men i längden måste även den mest härdade av workaholics slappna av. Därför har Visma sammanställt en lista med tips på hur du kan koppla av under nästa semester.

1. Planera. Skriv en agenda med allt som ska göras direkt efter ledigheten, innan du går på semester.

2. Delegera. Kan någon annan sköta delar av verksamheten när du är borta? Om det är möjligt, delegera uppgifter.

3. Engagera dig i annat. Läs böcker, gå på museum och upplev nya platser och miljöer.

4. Sätt upp tydliga regler. Om du absolut inte kan släppa tankarna på jobbet, avsätt en särskild stund under dagen till det, och ägna dig därefter åt annat.

5. Umgås. När du spenderar tid med familj och vänner kan det vara enklare att släppa jobbtankarna.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X