Veckans entreprenör – StädAstrid integrerar genom lokalvård

StädAstrid är företaget med stort socialt engagemang. Grundaren Astrid Karlsson hjälper nyanlända svenskar att komma in i arbetslivet genom enklare kurser i svenska samt timanställning inom lokalvård.

stadastrid-1Astrid Larsson har arbetat som städare i 18 år. 2014 fick hon möjligheten att hålla i lokalvårdskurser på lätt svenska hos föreningen Khatoon, Tehuset i Karlskoga, vilket gav henne stor insikt i utlandsföddas kamp för anställning i Sverige. Soheila Fors, eldsjäl i Tehuset, frågade Astrid ”Vad har du i handen?”.
— Hon ställde frågan för att jag skulle inse på vilket sätt jag kan hjälpa till. Jag svarade ”en städmopp”.

För ett år sedan startade hon därför företaget StädAstrid, med hjälp av NyföretagarCentrum Karlstad. Hon gick på fyra träffar där hon lärde sig om marknadsföring, ekonomi, juridik och affärsplaner. Därefter hade hon en mentor under sitt första år som företagare.

I dag jobbar hon för integration genom lokalvård. Genom kurser utbildar hon nyanlända i lättare svenska för att förenkla deras väg till arbete, och efter behov anställer hon även sina kursdeltagare. För tillfället har hon sex personer hon kan ringa in.
— Jag vill jobba med det här tills jag dör. Det är ett nästan euforiskt sätt att jobba på. Jag har möjlighet att ge människor som i vissa fall varit i Sverige i flera år ett jobb, en referens och något att sätta på sitt CV.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X