Nyföretagandet hos seniorerna ökar

Allt fler personer över 65 års ålder startar eget. Det här visar statistik som sammanställts av Visma, som bland annat utvecklar bokföringsverktyg och betalningstjänster för den europeiska marknaden.

Förra året registrerade sig 1 811 seniorer som enskilda näringsidkare, vilket motsvarar en ökning på 8 procent jämfört med året innan. Seniorerna sitter ofta på eftertraktat kompetens och erfarenhet, och som egen näringsidkare har de möjlighet att själva bestämma sin arbetsmängd och sina arbetstider. Den vanligaste branschen för seniorer med eget företag är konsultverksamhet inom områdena organisation, marknadsföring, skatter och personalfrågor.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X