Lås upp kontoret med ett microchip

Vid premiären av det innovativa kontorshotellet Epicenter i Stockholm reagerade många på att medlemmarna blev erbjudna att operera in ett microchip under huden, som sedan kan användas för att identifiera sig och få tillgång till kontor, kopieringsmaskiner och hissar.

Microchippet är ungefär lika stort som ett riskorn, och är helt frivilligt att använda. Fördelen är bland annat att man aldrig kan tappa bort microchippet, till skillnad från ett nyckelkort, och innebär även att man inte behöver hålla koll på någon pinkod. Microchippet utvecklas av ”biohacker-gruppen” BioNyfiken, som uppskattar att 100 personer i Sverige redan har börjat använda microchippen.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X