Vanligt att man startar företag tillsammans

Många nyföretagare väljer att starta sitt företag tillsammans med någon annan. Det här visar en undersökning av ekonomiföretaget Visma och företagarförbundet Fria Företagare. Av de tillfrågade företagarna i undersökningen svarade 53 procent att de startade sitt företag på egen hand, medan 47 procent uppgav att de startade företaget tillsammans med en eller flera andra företagare. Vanligast var att starta företaget tillsammans med en familjemedlem, vilket nästan hälften av den senare svarsgruppen hade gjort.

Det finns flera bra anledningar till att starta sitt företag tillsammans med någon annan. Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, nämner till exempel ökad kompetens, erfarenhet och kompetens samt ett större affärsnätverk. Dessutom innebär det att man har någon eller några att bolla idéer och tankar med.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X