Freak Out

freak-e1461345762121År 2005 nådde ekonomiprofessorn Steven D. Levitt och journalisten Stephen J. Dubner stor internationell framgång med boken ”Freakonomics”, där alltifrån fuskande sumobrottare till hierarkin inom kriminella gäng förklarades med mikroekonomiska modeller. Deras tredje samarbete heter ”Tänk som ett freak” och skiljer sig från föregångarna på flera sätt. Här handlar det om att hjälpa läsarna förstå hur man fattar bra beslut. När vi fattar beslut är det nämligen så att vi använder oss av ofullständiga beslutsunderlag, som i sin tur ofta vinklas av våra egna förutfattade meningar. Ibland föredrar vi till och med att andra fattar besluten åt oss! ”Tänk som ett freak” kan nästan liknas vid en självhjälpbok, där bland annat internetbedrägerier och korvätartävlingar illustrerar beslutsmetoderna.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Föregående artikel

I spontanitetens namn

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X