Tuesday, June 18, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemFörsäljningSå stöttar video försäljningen

Så stöttar video försäljningen

Entreprenören, karatemästaren och VDn på på Vimentis Group AB, Michel Laporte Godorn, har stort fokus på tillväxt och försäljning. Serie-entreprenören Jesper Johansson brinner för att lösa problem. Han grundade därför VOYD, som erbjuder det enklaste sättet att ta betalt för videoinnehåll. Läs deras diskussion om hur video kan stötta försäljning.  Av Marie Hagberg

Video omsätter redan många miljarder dollar men spås ändå att växa med 20 procent årligen. På Vimentis har de jobbat med video sedan 2016. Michel Laporte Godorn berättar att de har gjort många misstag längs vägen – för att lära sig. Och att han han brinner för möjligheterna med video.  

– Det är lätt att prata om video ur ett contentperspektiv. Men jag ser många fler användningsområden, exempelvis mötesbokning. Det handlar mycket om hur du skapar förtroende. Hur du kommer in i den andres värld utan att det blir påfluget. Där är video ett fantastiskt verktyg. Samt att du får den första kontakten vid mötesbokningen. 

– När vi jobbar med offerter, fortsätter han, skickar vi med en personlig videopresentation. För på offerten, där får du ettan och nollorna. Där finns ingen känsla, passion och ingen kontext. Och risken med att bara skicka själva offerten är att du tvingar kunden att titta på tjänsten ur ett 100 procent logiskt perspektiv. Trots att vi vet att alla beslut börjar med en känsla.

Ekosystem

– Det vi fokuserar på, fyller Jesper Johansson i, är att leverera bra video, att ta betalt på rätt sätt, få hjälp med prissättningar, support till dina kunder… Allt det där levererar vi på VOYD, så att du ska kunna fokusera på ditt innehåll. 

– Det finns en rädsla för vad man ska ta betalt och hur, lägger han till. Vi har en tjänst där köparen bestämmer priset själv. Det är ett bra sätt att ta reda på var betalviljan ligger hos målgruppen. 

– Många tänker ur ett logiskt perspektiv men inte ur ett användarperspektiv, kommenterar Michel Laporte Godorn.

– Vi är nog de enda som erbjuder svensktalande kundtjänst fram till klockan 22 på helger, påpekar Jesper Johansson. Det blir inte lönsamt men för oss handlar det om att leverera ett tryggt ekosystem.

– Jesper, jag älskar att du pratar om ekosystem! utbrister Michel Laporte Godorn. Det är något vi jobbar med extremt mycket på Vimentis Academy, eftersom vi måste tänka på hur vi blir en del av kundens ekosystem. Det är det allt handlar om. Och med video kan vi påminna om det, ta dem tillbaka till visionen och målet, så att de tar beslut utifrån rätt känslor, rätt perspektiv. Där ser jag enormt mycket uppsidor med videor. 

I all business finns det många självuppfyllande profetior. En sådan är ”jag kan inte ta betalt för video”. Och om jag ändå ska göra det, måste det vara perfekt. Det i sin tur gör att flera tusen personer som borde ta betalt för video, inte gör det för på grund av prestationsångest. Men prova! Det är bara du som ser hur mycket du säljer, så även om du vill testa och bara sålde fem videor så lärde du dig något av det. Då kan du prata med dina följare och se till att hitta rätt väg, rätt pris och innehåll för dig. Det finns oerhört mycket pengar att hämta därute på video.

– Prova dig fram, uppmanar Jesper Johansson. Gör inte för stor grej av det utan testa vilka olika typer av videoinnehåll du vill använda. Prata med dina kunder och fans, oavsett om det är via sociala medier, kundlista eller nyhetsbrev. Prata med dem och involvera dem. Vad vill du att vi producerar? Hur vill du att vi prissätter det? Vad vill du att vi tar fram nästa gång? För dialogen, för du kommer att få svaren då.

Michel Laporte Godorn håller med: ”Riktigt jäkla bra! Fastna nu inte. ”Perfect is the Enemy of Good”, så fega inte. För vet du vad? Åsikter betalar aldrig dina räkningar. Våga, så kommer du vara längre fram än de övriga 99 procenten som bara tycker.”

Om passionsekonomi

– Vad tänker du om passionsekonomi Jesper, undrar Michel.
– Det är en råöversättning från passion economy som jag tycker att alla ska googla. Vad det sätter fingret på är förflyttningen hos konsumenterna. Passionsekonomi handlar i stora drag om att det blir mer nischade communitys. Det är väldigt stor förändring. Många tror att folk inte vill betala. Det är helt fel, vi har hundratals case som visar att folk vill betala dig. Dels för kunskapen och det du levererar men också för att du ska fortsätta. Det är den passionen.

– Passion utan action och disciplin blir oftast bara en dröm, konstaterar Michel. Utan passion blir det bara själlös leverans. Det är ett j-a bra ord man behöver påminna sig om, så skriv ner det, uppmanar han. Och verkligen utmana dig med vad du gör idag!

– Alla har ju börjat förstå nyttan med den digitala arenan, avslutar Michel. Alla de här ändlösa mötena, resorna man gör i onödan. Träffas fem-sju gånger innan det blir någon affär, sitta i bilen i timmar för ett möte, allt det där har vi  förstått att det inte behövs. Vi behöver bara lära oss att bli bra här. 

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X