Thursday, May 26, 2022
spot_img

Exclusive Content:

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att...
HemEkonomiFinansieringDärför skall du ta...

Därför skall du ta ett företagslån då du startar eget företag

Att starta eget företag är en spännande resa som kräver stort engagemang och passion för den produkt eller tjänst som du säljer. Det är naturligt att ha frågor kring sitt företagande och en av de vanligaste är om huruvida du som entreprenör bör ta ett företagslån eller inte. Här finner du information om hur du skall tänka samt vilka fördelar som finns med att ta ett företagslån redan i ett tidigt skede. 

Fördelar med att ta ett företagslån när du startar företag

  • Det ger dig möjlighet att investera i viktiga maskiner eller annan utrustning som du behöver för att komma igång och leverera en produkt av hög kvalitet.
  • Det är liten risk för dig personligen om du tar ett företagslån till ett AB. Detta då det är företaget som lånar och inte du själv.
  • Det ger dig chansen att låta företaget växa snabbare tack vare ett tillskott av kapital.
  • Det förbereder dig för oväntade utgifter som kan komma att ske då du som entreprenör driver företag. 

Tänk på detta då du vill ta ett företagslån

Det finns ett par viktiga saker att tänka på inför att du väljer företagslån för ditt företag. Här nedan finner du en sammanställning av dessa. Genom att läsa igenom listan ökar du chansen för att du skall göra ett väl genomtänkt val. 

Definiera vad lånet skall användas till

Sätt dig ned och fundera igenom vad lånet skall användas till. Det är alltid bra att ha en prioriteringslista för att på så vis ge dig en överblick av varför du behöver ett lån. Du kan sedan alltid referera till denna för att ta beslut kring din verksamhet vid tillfällen då behovet av pengar uppkommer. Är ni flera som driver företaget tillsammans bör ni alltid genomföra detta steg ihop.

Gör efterforskningar på marknaden för att hitta seriösa långivare

Det finns ett stort antal långivare på marknaden. Därför är det av högsta vikt att du finner en som är seriös och erbjuder sina kunder bra villkor på företagslånet. Läs gärna omdömen för att bilda dig en uppfattning om vad andra har tyckt om långivaren. Kom också ihåg att försäkra dig om att företaget eller banken bakom lånet har licens hos Finansinspektionen och rätt att bedriva långivning. 

Gör en budget för att sköta ditt lån

Ett företagslån är ett åtagande som är viktigt att ta på allvar. Därför skall ni alltid se till att det finns en budget på plats. Detta bör ske av två orsaker. Först och främst skall ni ha en budget för att beräkna hur mycket ni faktiskt behöver låna. Det är onödigt att låna mer än nödvändigt till företaget. Den andra orsaken är att ni bör räkna på hur mycket ni kommer att behöva återbetala per månad för det lån ni tagit. 

Gör ditt företagslån framgångsrikt

Genom god planering går det utmärkt att ta ett företagslån och använda det på ett optimalt sätt för företaget. Då kommer lånet att hjälpa er att låta företaget ta fart och växa över tid. Rätt företagslån kan helt enkelt göra stor skillnad för såväl riktigt små, som lite större företag.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Det har aldrig varit lättare att misslyckas

Har du en bra affärsidé? Håller dina drömmar på att gå...

Joanna Redebrant – grundare av affärsängelnätverk Nyfikna Investerare

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade...

Tips när du ska köpa SEO till din e-handel

Att googla är det vanligaste sättet för oss att hitta varor...

SMÅA gav Ulf chansen att göra comeback som företagare

Företagaren Ulf Elgehed har varit medlem i SMÅA sedan 1986. Det...
X