Monday, July 15, 2024
spot_img

Utvalt:

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...
HemInspirationKontorSå skapar du en...

Så skapar du en effektivare arbetsplats

Att öka medarbetarnas produktivitet borde vara högst på agendan för alla företag. Det spelar ingen roll hur framgångsrikt ett företag är, det finns alltid rum för förbättringar när det gäller engagemang och effektivitet.

Det finns många olika faktorer som påverkar effektiviteten på våra arbetsplatser, allt från den fysiska arbetsmiljön till ledningens stabilitet. För att en verksamhet ska kunna växa och öka sin produktivitet är det viktigt att alla underliggande problem blir identifierade och korrekt adresserade.

Att öka de anställdas effektivitet behöver inte vara ett omöjligt uppdrag. Det finns några enkla steg du kan ta för att försäkra dig om att dina medarbetare både gör jobb av hög kvalitet och inom given deadline.

Ge kontoret ett ansiktslyft

Den fysiska miljön de anställda vistas i blir oftast inte prioriterad i den grad den borde. Det är väsentligt att arbetsplatsen både är bekväm och väl utformad för ändamålet, annars kommer produktiviteten att lida, så är det bara.

Se dig omkring i kontoret och fråga dig själv vad som skulle behöva bytas ut. Be även de anställda att komma med idéer om vad som skulle kunna förbättra arbetsplatsen. Då får du både veta vad de tycker, men de känner sig också mer engagerade, vilket är en viktig faktor som påverkar produktiviteten.

Enligt en studie från Univeristy of Rochester kan olika färger påverka humöret. Färger som rött och blått kan exempelvis vara effektiva i kreativa miljöer där energinivån måste vara hög.

Även renlighet påverkar produktiviteten. Känns allt lite småsmutsigt och stökigt så jobbar också personalen sämre, så satsa på att hyra in en riktigt bra städfirma.

En av de viktigaste sakerna är ljuset. Försök få in så mycket dagsljus det bara går och komplettera med LED-armaturer som ger ett ljust sken som piggar upp. Dessutom är de både hållbara och kostnadseffektiva.

Erbjud flexibilitet

Ombyte förnöjer och en flexibel arbetsplats ökar arbetstiden. Många företag erbjuder sina anställda mycket mer flexibilitet än den traditionella arbetsplatsen kunde göra. Möjlighet att påverka sitt eget schema, varifrån man arbetar och hur många timmar är vanligt förekommande och kan främja produktivitet.

För tänk efter, hur produktiv känner man sig om man har stressat halvt ihjäl sig för att komma i tid till jobbet klockan 8? Kanske kommer produktiviteten ändå inte riktigt igång förrän 9, när personen i fråga hade kommit till jobbet om du hade erbjudit flextid. Då är det ju faktiskt bättre att den anställde får sova en timme extra men ändå arbetar lika länge som det står på schemat och förmodligen presterar mycket bättre än om sömnbrist och stress hade spelat in.

Prioritera hälsa och välmående

Uppmuntra dina medarbetare till att röra på sig, äta hälsosamt och stressa mindre, så kommer du att märka att antalet sjukdagar minskar i takt med att produktiviteten ökar. Ju bättre dina anställda mår, desto bättre och effektivare kommer de att prestera på jobbet, helt enkelt.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Claes Mårtén satsar stort på sin app Hummy

Claes Mårtén är entreprenören som satsar stort på sin app Hummy,...

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...
X
X