Friday, February 23, 2024
spot_img

Utvalt:

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det...
HemEntreprenörskapTips10 tips för en...

10 tips för en snabbare företagsstart

Det är mycket att tänka på i företagsstarten. Gör man vissa saker i en viss ordning kommer man snabbare ut på marknaden. Boo Gunnarson, företagsexpert på Visma Spcs, delar med sig av sina bästa tips. Tips som är värda att titta på även om du redan driver företag.

Börja på webben
– Dina kunder gör som du när de ska hitta tjänster och produkter – de googlar. Nästan nio av tio inköpsresor börjar i mobilen. I dag satsar många företag mycket på sociala medier, men ingen hittar dig där. För att vara sökbar måste du finnas på webben.

Vilka sökord är viktiga för dig? 
– Vad kunderna googlar är viktigare än vad du vill säga. Använd Google Trends för att lära dig vilka ord som googlas frekvent. Genom att testa dina tänkta nyckelord i Google Trends får du svar på hur många som googlar, när de gör det och var i landet de finns. Det tar ett tag innan man kommer upp i ranking på Google, men innan du betalar för annonsering måste du förstå vilka ord folk googlar som är relevanta för ditt företag.

Skaffa en eller ett par domäner
– Utgå från dina viktigaste sökord och kundnyttan när du väljer domännamn. Om du har två, tre domäner istället för en blirträffsäkerheten större, men grunden på hemsida ska vara densamma.

Använd dina sociala nätverk
– Börja berätta i dina nätverk att du är företagare. Bygg samtidigt upp din kommunikation i relevanta kanaler, men skilj på det privat och företaget i längden. Fundera över var dina blivande kunder finns och var där. Tänk på att du inte har någon nytta av att någon gillar dig, du måste få action. Jobba för att få folk att kommentera.

Skydda ditt varumärke – och ge det ett innehåll
– Skydda ditt varumärke, speciellt om du startar som Enskild firma som bara namnskyddas i länet. Lev ditt varumärke, trovärdighet, bemötande, relevans och engagemang är viktiga komponenter i ett starkt varumärke. Att bara ha en snygg logga gör ingen skillnad.

Gör en kommunikationsplan
– Fundera över vad du har för erbjudande och vem som har nytta av din produkt eller tjänst. Hur når du dem bäst? Finns det fler ändamål för ditt erbjudande? Kan du bredda det?

Bjud på kunskap
– Det ökar både trafiken till din sida och förtroendet. Din kunskap ökar trovärdigheten, intresset och värdet på ditt erbjudande. Jobba med rörligt innehåll, film på en landningssida ökar konverteringen med 80 procent.

Prata kundnytta, inte produkt eller tjänst.
– Dina kunder väljer dig för att du hjälper dem framåt, fastna inte i teknikska detaljer om produkten eller tjänsten. Det är inte det intressanta. 

Få nöjd kund till ambassadör
– Att skaffa kunder tar tid och kraft. När de väljer att göra affärer med dig är det viktigt att utveckla relationen. Nöjda kunder är dina bästa säljare. När de börjar rekommendera dig har du plötsligt ambassadörer för dina produkter eller tjänster.

Ladda ditt varumärke och dig själv!
– För att kunna leverera med energi och engagemang måste du själv alltid vara på topp. Hitta din egen energikälla som ger dig kraft att driva och utveckla dig och ditt företag.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...

Therese Olsson VD för Venture Cup Sverige.

Therese Olsson, är VD för Venture Cup Sverige. Det är en ideell...

Linn Mayer grundare av Klinikum

Linn Mayer driver ett företag inom sjukvård och hälsa som heter...
X
X