Höjt rut-avdrag har ökat efterfrågan på hushållsnära tjänster

Tidigare i år ökade maxbeloppet för rut-avdrag från 25 000 kronor till 50 000 kronor. Det har resulterat i en ökad efterfrågan på hushållsnära tjänster. Enligt siffror från Skatteverket har summan vi lägger på dessa tjänster ökat med 12 procent under 2019. 

På Offerta, en marknadsplats för säljare och köpare av tjänster, står idag hemstädning, flyttstädning och flytthjälp för 27 procent av förfrågingarna.
– Det är roligt att se att dubbleringen av rut verkar ha effekt. Fler väljer att anlita tjänsteföretag, särskilt inom rut-sektorn. En ökad efterfrågan av tjänster möjliggör för sysselsättningstillväxt i hela städbranschen. Att små och medelstora företag i Sverige växer och kan anställa fler är oundvikligen helt centralt, säger Jens Nilsson, vd och grundare. 

Christina Holmefalk, som sitter i styrelsen för hushållsnära tjänster på Almega och är säljare och utbildningsansvarig på Rengörare Näslund Hemma, har märkt att rut-avdraget har skapat en större acceptans för att köpa tjänster.
– Vi har märkt en ökad efterfrågan på hemstädning, flyttstädning och storstädning sedan införandet av dubbleringen av rut. Vi har dubblerat försäljningen under de senaste månaderna och ser en mycket positiv utveckling. Det är glädjande att se att flera olika typer av hushåll väljer att ta hjälp – allt från barnfamiljer till seniorer, säger Christina Holmefalk.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X