Ny arena för besöksnäringen

Tillväxtverket har fått i uppdrag att skapa en samverkansarena där besöksnäringen kan samlas med syfte att bidra till näringens utveckling. Arenan ska företräda de små och medelstora företagen, formulera behov samt ha en drivande roll i utvecklingen. 

– Vi är glada över att ha fått det här uppdraget och ser det som mycket viktigt för besöksnäringens utveckling. Näringen är starkt beroende av samspelet mellan det offentliga och företagen för att skapa attraktionskraft för en plats eller en destination, säger Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef på Tillväxtverket.

– Arbetet med regeringens strategi för turism och besöksnäring är i full gång. Besöksnäringen består av flera olika branscher och många företag med vitt skilda verksamhetsområden. Genom uppdraget ger regeringen näringen möjlighet att samla sig och fokusera på sin långsiktiga utveckling, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Tillväxtverket har tidigare gjort detsamma för livsmedelssektorn, där Sweden Food Arena nu är på plats. 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X