Vad kännetecknar den perfekta entreprenören?

Forskare har slagit hål på myten om att superentreprenören skulle ha högre IQ, drivas av revanschlusta eller ha haft en trasslig barndom. Men det finns flera förmågor som kännetecknar framgångsrika företagare.

Inkubatorerna Sting och forskare från Umeå Biotech Incubator ville få svar på om team utan tidigare erfarenhet kan bygga framgångsrika företag och om entreprenörer är smartare, mer drivna och riskbenägna än andra. Studien Projekt Dali kom fram till att framgångsrika entreprenörer kommer i olika skepnader.
– Studien slår fast att det är bättre med ett A-team med en B-idé än tvärtom. Ett bra team kan läsa av omgivningen och förflytta en idé från B till A, säger Raoul Stubbe, affärscoach på Sting.

Den konstaterade även att framgångsrika entreprenörer är ödmjuka, har god självinsikt och inser sina egna begränsningar vilket gör att de är duktiga på att bygga team.
Studien slår hål på myter om att entreprenörer ska ha högre IQ, drivas av revanschlusta, ha haft en trasslig barndom eller vara riktiga vinnarskallar. Strategiskt och kreativt tänkande, behålla fokus på målet och samtidigt manövrera förbi hinder väger tyngre.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X