Enklare att deklarera och snabbare återbetalning

Årets deklarationsnyheter bjuder på bra överraskningar för företagare. Förbättrade digitala tjänster för enkelheten och möjlighet till snabbare återbetalningar.

I år ska närmare 1,4 miljoner enskilda näringsidkare samt delägare i handelsbolag eller onoterade börsbolag lämna in en näringsbilaga till sin deklaration. Varannan tar hjälp av byrå för detta.
– Skatteverkets deklarationstjänst för företagare med byråhjälp öppnade förra året. Tjänsten har utvecklats tillsammans med redovisningsbranschen och vi hoppas att fler nu ska kunna gå över till helt digital deklaration. Förra året var det mindre än hälften av de företagare som lämnade näringsbilaga som deklarerade helt digitalt, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket

En annan nyhet är möjlighet till tidigare skatteåterbäring. Alla som deklarerar innan 2 maj kan få pengarna i juni istället för september som innan. Företagare med anstånd som deklarerar senast 17 juni kan få pengar redan i augusti.
Företagare som har skatt att betala behöver göra det tidigare, 12 november istället för 12 december.
– Värt att notera är att datum för återbäring eller betalning kan variera för de som blir föremål för utredning i Skatteverkets kontroller. In- eller utbetalning görs då när utredningen är avslutad, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

De företagare som inte hinner deklarera senast den 2 maj har möjlighet att begära anstånd med deklarationen. Det görs direkt på Mina sidor eller via Skatteupplysningen.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X