Digital klyfta mellan stora och små

Stora företag har kommit längre än små i digitaliseringen och mindre företag riskerar att hamna ännu mer efter. 67 procent av de stora företagen jobbar aktivt med digitala lösningar för att göra företaget mer konkurrenskraftigt, jämfört med 41 procent av de små.

Tittar man på planerade investeringar i ny digital teknik är det fyra gånger så vanligt att små företag inte planerar att göra några. Det visar en rapport från Telia och Nepa.
– Digitaliseringen är här och nu. Potentialen att frigöra tid från administration och lära sig mer om sina kunder är enorm för stora som små företag. Utvecklingen går snabbt och nya möjligheter tillkommer nästan dagligdags. Därför är det oroväckande att små företag ligger efter och att den klyftan till och med ser ut att växa, säger Daniel Stark, strategi- och affärsutvecklingschef för mindre företag på Telia Sverige.
Rapporten visar att en tredjedel av småföretagen har låg digital mognad. Telia har lanserat testet Redo, där du får reda på hur redo ditt företag är på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter jämfört med andra företag.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X