Nyföretagandet ökar kraftigt

Efter sjunkande siffror ökar nu nyföretagandet kraftigt. Under februari startades 23,2 procent fler företag än under samma period förra året.

Januari startade trögt för nyföretagandet, men nu vänder siffrorna uppåt. Under februari startades 23,2 procent fler företag än under februari 2018. Totalt i år har nyföretagandet ökat med 10,2 procent.
– Det är en lättnad att nyföretagandet återvänder. Sverige behöver fler nya företag, det är landets jobbskapare och framtid, idag skapas tre av fyra nya jobb i småföretag, säger Mats Evergren, marknadschef på NyföretagarCentrum.
Av de nyregistrerade företagen är sju av tio aktiebolag. Enskilda firmor ökar med 31,7 procent och Handelsbolag ökar med 13,4 procent. Den mindre populära företagsformen Kommanditbolag minskar med 30,9 procent.

Detta enligt Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket. 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X