6 tips till dig som driver e-handel

Konkurrensen om kunderna på nätet och nu när Amazon högst troligt gör sitt intåg i landet blir det ännu tuffare. Därför bjuder Emma Lindgren, CMO på Payson, på sina bästa tips på hur du ska lyckas. 

  • Att tänka mobile first är viktigare än någonsin. Mobilen är det snabbast växande sättet att e-handla, och för varje kvartal ökar siffran. Jag tror att mobilen kommer att vara det primära sättet att e-handla inom de närmsta åren – därför behöver vi se mobilvyn som vårat skyltfönster och inte desktopvyn.
  • Att jobba för att rankas högt på Google och anda sökverktyg är viktigt. 90 procent av privatpersoner och 94 procent av företag googlar innan de köper någonting.
  • Den som äger en fysisk butik borde redan nu börja steppa upp. Kunder handlar ofta i kombination. Först tittar de i en butik, sedan söker de bästa pris online. Har man ingen digital närvaro är man illa ute.
  • Följ din målgrupp. Vad ser de på andra ställen? Vad förväntar de sig hos dig?
  • Ikeas AR-app Place tar bort friktioner i köpprocessen genom att man kan titta på hur den tilltänkta möbeln ser ut i sin rätta miljö. Tänk ett extra varv på vad du skulle kunna göra för att ta bort friktioner i din verksamhet. Konsumenter förväntar sig att det ska vara busenkelt att e-handla – och det är din uppgift att skapa den upplevelsen för dina kunder!
  • Var inte rädda för att prova!
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Föregående artikel

Så lyckas du sälja på nätet

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X