Är din information säker?

Digitaliseringen har möjliggjort mycket för småföretag, men den kommer även med utmaningar. Bland annat att företag kan utsättas för nya typer av brott. Med nya säkerhetstestet kan du testa hur säkert ditt företag är mot bedrägeri. 

Tillväxtverket, Bolagsverket och Skatteverket har i samverkan med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Polisen tagit fram Säkerhetstestet, där du exempelvis får veta hur man skapar säkra lösenord och vad som kan vara en varningssignal på att företaget har blivit kapat.
-Säkerhetstestet belyser ett antal situationer som kan inträffa. Vi vill visa vad företagare kan göra för att skydda sin information och försvåra bedrägeriförsök. Vi vill också informera om vad man bör göra om man drabbas, säger Anna Johansson, avdelningschef på Tillväxtverket.
– Det händer att bedragare gör falska styrelseändringar i företag hos oss på Bolagsverket. För att minska konsekvenserna är det viktigt för företagare att vara vaksamma och agera snabbt, det visar vi i säkerhetstestet, säger Bo Lagerqvist, enhetschef på Bolagsverket.

Gör säkerhetstestet här!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X