Mässan Eget Företag – 13 myndigheter i en monter

Oavsett om du går i tankar eller redan driver företag kan du få hjälp på verksamt.se. Bland annat med val av företagsform, skatt och moms, GDPR, varumärke, import och export samt pension. Tanken med  webbplatsen är att underlätta kontakten med myndigheter.

I år tar inte mindre än 100 medarbetare från 13 myndigheter emot nyfikna besökare i verksamt.se:s monter på mässan Eget Företag, 8-10 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.
– Vi vill vara tillgängliga för det personliga mötet och att fler ska få kännedom om de tjänster som finns på verksamt.se. Att starta och driva företag ska vara kul och kontakten med oss myndigheter ska vara enkel, säger Nathalie Parkvall, Kommunikatör inom myndighetssamarbetet Starta och driva företag, som ligger bakom verksamt.se.

Förutom tips och svar på dina frågor får du se hur e-tjänster och guider på verksamt.se fungerar.
– Våra sakkunniga svarar på frågor som till exempel hur du väljer företagsform och registrerar företag, hur du hanterar skatt och moms eller hur du ska gå tillväga för att importera eller exportera. En nyhet i år är att vi har avsatt ett helt hörn av montern för frågor om skatt och moms, eftersom många har frågor om det.

Efter mässan

Efter besöket i montern bör du surfa in på webbplatsen verksamt.se.
– Här kan du till exempel skapa en affärsplan, registrera ditt bolag, ändra dina uppgifter och få hjälp genom checklistor och guider.
Bakom verksamt.se står flera myndigheter som samarbetar och hela tiden uppdateras webbplatsen med ny information och nya tjänster.
– Nu har vi bland annat haft stort fokus på informationssäkerhet för företagare, lanserat en GDPR-guide som snabbt blev populär samt översatt mer information till engelska för att öka tillgängligheten.

Missa inte!

Under mässan anordnar verksamt.se ett 20-tal seminarier som bland annat handlar om skatt och moms, varumärke, pension, import och export, handel med livsmedel och GDPR. I år kommer också Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tillsammans med Polisen att hålla ett seminarium om hur du skyddar din allra viktigaste företagsinformation. Under fredagen kommer flera seminarier att hållas på engelska för att nå ut till så många som möjligt. Boka din plats här!

Myndigheter på plats
Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Datainspektionen, Försäkringskassan, Kommerskollegium, Jordbruksverket, Livsmedelsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Patent- och registreringsverket, Pensionsmyndigheten, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket.

Hämta din fribiljett här!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X