Ny regel tidsbegränsar självrättelser

Självrättelse går ut på att skattebetalare på eget initiativ kan rätta till oriktiga uppgifter i deklarationen i upp till sex år. Gör man en rättelse leder till höjd skatt tas inget skattetillägg ut och en anmälan om skattebrott kan inte bli aktuell.

I juni kompletterades dessa regler. Om Skatteverket offentliggör att en generell kontroll ska genomföras begränsas möjligheten till självrättelsen, den måste lämnas in inom två månader. En generell kontroll betyder att den inte fokuserar på en specifik fysisk eller juridisk person.

Om skatteverket inleder en granskning mot en viss person eller företag anses inte efterkommande rättelser vara gjorda på eget initiativ.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X