Bolagsverket lanserar app

I dag lanserar Bolagsverket sin nya app. I den kostnadsfria appen får företagare tillgång till företagets uppgifter direkt i mobilen. Lanseringen är en del i Bolagsverkets arbetet med att förenkla vardagen för företagare. 

Appen riktar sig främst till småföretagare som från och med i dag bland annat kan ladda ned registreringsbevis, årsredovisning och följa sina ärenden hos Bolagsverket direkt i mobilen.
– Vi vill bidra till att skapa en enklare vardag för småföretagare genom att erbjuda digitala tjänster som de kan använda i mobilen. Idag är mobiltelefonen ett viktigt arbetsverktyg för de flesta företagare och med appen får de enkelt tillgång till kostnadsfri information om det egna företaget, oavsett var de befinner sig, säger Annika Stenberg, generaldirektör på Bolagsverket.
Hon berättar att tack vare appen kan Bolagsverket erbjuda ett aktuellt registreringsbevis gratis för det egna företaget.
– Vi börjar i appen för att i framtiden även erbjuda det på vår webbplats. Det är en del av vår strategi för att bidra till en ökad användning av företagsinformation, fortsätter Annika Stenberg.

När man loggar in får man en avisering om någonting hänt i företaget, vilket även gör den till ett verktyg att hålla koll på att ingen obehörig försöker göra förändringar i företaget.
– Det känns väldigt roligt att lansera Bolagsverkets app eftersom det är något som företagarna har efterfrågat. Samtidigt fortsätter vi att utveckla den. Redan i mitten av juni kommer vi göra det möjligt för företagare att ändra sin eller företagets adress direkt i appen, säger Maria Boija, verksamhetsutvecklare på Bolagsverket.

Appen finns för nedladdning i App Store och Google Play. Sök efter Bolagsverket.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
14

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X