Nätverkande, inspiration och en rejäl boost

Sugen på att utöka nätverket? Få ny inspiration? Nya kontakter att höra av dig till om du fastnat? Eller bara träffa massa sköna kvinnliga entreprenörer. I september arrangerar Klara-Maria Mach WonderWomen, men mål att kvinnor ska våga ta för sig mer och känna att de inte är ensamma. 

Första frågan till Klara-Maria Mach, som anordnar kvinnokonferensen WonderWomen i september, är självklart varför det behövs såna här typer av events riktade enbart till kvinnor?
— Jag märkte snabbt att det är svårt att få kvinnor att komma på events. På Entreprenörddagarna, som jag arrangerar, brukar det komma 30 – 40 personer, i snitt är det 1-2 kvinnor. Många kvinnor pratar och skriver om dem, men de vill inte anmäla sig.Varför det är så kom Klara -Maria på efter förra årets kvinnokonferens då hon skickade ut en utvärdering.
— Det visade sig att kvinnor inte vågar ställa frågor när det är män i rummet, de känner sig dumma om de ställer frågor som berör dem. Utvärderingen gjorde mig lite sorgsen och lite glad. I princip alla skrev kommentarer som att det var så skönt att de kunde vara sig själva på konferensen, att de inte behövde tänka på vad de skulle ha på sig. 

Idén till konferensen kom förra året då hon bestämde sig för att satsa mer på kvinnor som vill starta företag.
— Ofta när man träffar kvinnor som vill starta bolag får man inte ta kort på dem för att visa att man har haft ett möte. Man får inte tagga dem, för tänk någon ser att de vill starta bolag och inte lyckas.
Varför det är så kan hon inte svara på, men det gör henne förbannad.
— Det är helt okej att göra fel, att misslyckas. Misslyckande har blivit en så ful stämpel. Vi måste våga visa upp att vi vill satsa på företagande. Annars kommer inte andra kvinnor att hänga på. Då får vi återigen läsa i tidningarna om att få kvinnor startar företag.

Klara-Maria skrev om driftiga kvinnor på sin blogg fick hon frågan om att göra en Entreprenörddag bara för kvinnor.
— Det är halvdagar där man jobbar specifikt med ett ämne direkt mot sitt företag. De är till för alla. Därför har det blivit en konferens istället.
Syftet med WonderWomen är att inspirera, skapa nätverk och visa att du är inte ensam.
— Oavsett vad för typ av bolag du startar, var och i vilken skala är det samma typ av frågeställningar som uppkommer. Efter konferensen har du nya kontakter du kan höra av dig till, säger Klara-Maria och fortsätter.
— Jag är så taggad. Nu är det april, men jag vill redan att det ska vara september.

Ur programmet
Under de två dagarna kommer du bland annat kunna inspireras av Bonnie Roupé och Pernilla Ramslöv. Det blir walk-and-talks, firechats, speedmingel, yoga och workshops.
Det arrangeras även en överaskningsaktivitet på Uppsala danscenter. Fler aktiviteter och föreläsare kommer läggas in på hemsidan under våren och sommaren.

WonderWoman arrangeras i Uppsala 29-30 september. Är du intresserad, läs mer och boka biljetter på entreprenorddagen.se

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X