Friday, March 29, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEkonomiFinansieringSnabb och enkel finansiering

Snabb och enkel finansiering

Tillfälliga likviditetsproblem är en vanlig utmaning småföretagare brottas med. Det kan handla om fakturor som betalas försent, oförutsedda utgifter eller en dipp i försäljningen. Eller så behöver man investera inför en expansion. Oavsett vad pengarna ska vara tillför finns det företag som snabbt och enkelt lånar ut pengar till företag om vägen via banken känns för lång och krånglig.

Behöver man låna pengar vid ett tillfällig likviditetsproblem eller står inför en expansion är det vanligtvis banken det första man tänker på. Men det finns andra vägar att gå.
– Många har en god kontakt med sin lokala bank, men den vägen kan ibland vara krånglig och svår att gå. För vissa är det inte möjligt heller att gå igenom en bank för att man som företag har för lite historisk data att gå på. Där kan vi komma in i bilden och faktiskt hjälpa till om det behövs, säger Johan Lohman, Product Manager på OPR-Företagslån
OPR-Företagslån lånar ut pengar till företagare, oavsett bolagsform, via sin hemsida dygnet runt. Företaget erbjuder lån upp till 500 000 kronor i 18 månader. Det som krävs för att få låna pengar är att man har ett svenskt företag registrerat hos Bolagsverket, att företaget har god kreditvärdighet och en borgensman med en taxerad inkomst.

Johan berättar att företagare vänder sig till dem för olika ändamål. Investeringar inför expansion, bryggfinansiering mellan faktureringstider, täcka oväntade kostnader så som skatt och moms eller reparera eller investera i ny utrustning eller material är vanliga anledningar.
– Det är viktigt att ha en budget på plats så att man vet vilka inkomster och kostnader man kommer att ha framöver. Dessutom är det viktigt att veta vad en eventuell investering som man vill göra med lånet kommer ge tillbaka till företaget. Finns det en hög risk gällande vad investeringen kan ge tillbaka så är det inte min rekommendation att ta ett lån, utan det bör enbart göras ifall man vet vad det kan ge tillbaka till företaget.

I Framtiden tror han att fler låneplattformer kommer bli mer lik deras och vissa andra aktiva aktörer idag, alltså mer digitala.
– Vi går mot ett mer rörligt och aggressivt marknadsklimat där det ofta kommer krävas snabba beslut, vilket gör att fysiska möten med till exempel en bankman kan bli problematiskt för vissa näringsidkare. Därför kommer låneplattformar online bli allt mer vanliga då det kommer tillåta smidigare varianter av finansiering.

 Vill du veta mer, kom förbi StartUp Bar Stockholm 2 maj, då finns representanter från OPR-Företagslån på plats.

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X