Bra start på nya året

Efter en minskning av nya företag med 1 procent under 2017 startade 2018 starkt. Under januari ökade nyföretagandet i landet med hela 8,8 procent.

I januari registrerades 7 029 nya företag i hela landet jämfört med 6 462 under samma månad 2017. Både antalet handelsbolag och enskilda firmor ökade, men fortfarande är aktiebolag den mest populära företagsformen.

– Under 2017 minskade nyföretagandet i landet med en procent, nu inleds 2018 med en ganska markant ökning,  Det är positiva siffror, och vi vill idag också passa på att påminna både nya och gamla företagare och föreningar om att de enligt lag ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket. Undvik framtida problem med banker och finansbolag, gör din anmälan gratis via vår e-tjänst, till och med klockan 18.00  den 2/2, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Nyföretagande per län
Nyföretagandet ökade i 16 av 21 län under januari. Största ökningen hade Kalmar län med plus 50,6 procent och Västerbottens län med plus 34,0 procent. Största minskningen hade Jämtlands län med minus 19,0 procent och Gotlands län med minus 18,9 procent.

Detta enligt Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X