Brinner för mat

Mikaela Westerlund, har bland annat, gått utbildningar inom hotell och restaurang samt näringslära. Hon driver företaget matdags.nu, en sida med recept på relativt lätta måltider, som är roliga och inte alltför svåra att göra. Mikaela har även en blogg och en del andra forum på sociala medier där hon delar med sig av sitt liv och sin stora passion för mat. Hon har även småbarn och vill ofta att maten ska gå fort att tillverka samtidigt som den ska smaka bra. 

Förutom matsidan, har Mikaela även produktutveckling igång, gällande en glutenfri pizza gjord på naturliga och hälsosamma råvaror. Alla vet ju vad en pizza är, menar hon och hennes tanke är att nå ut till så många som möjligt, då den både är vegansk, glutenfri och åt det nyttigare hållet. Hon har även mycket annat spännande på gång.
– Jag har för tillfället även ett team på tre personer som utvecklar en app åt mig. Det är en visuell app, där bilder spelar en stor roll och där man bland annat ska kunna bli medlem, rösta med betyg och hamna på en ”topplista” med sina matbilder.

Hur kom du in på att jobba med mat?
– Jag har alltid älskat att både laga och äta mat. Sedan jag var liten har jag alltid velat testa nya grejer. Ett stort intresse är att gå runt på matmarknader och upptäcka nya råvaror, kryddor och annat spännande man kan köpa med sig hem.

Har du någon förebild?
– Jag har alltid älskat matlagningsprogram och kan se hur många som helst. Man lär sig ständigt nya grejer. Två av mina förebilder är MatTina och Jamie Oliver, två personer med starka personligheter och som är otroligt kreativa när det gäller matlagning.

Vad har du på gång just nu?
– Just nu är det mycket fokus på min produktutveckling och jag ska eventuellt följa med på ett EU- projekt för företagare med deltagare från nio olika länder, som kommer att hållas i Budapest. Det känns som ett bra tillfälle att nätverka och få berätta om min affärside. Sedan kanske jag även ska provfilma till ett matagningsprogram, det känns spännande!

Mikaelas tips till andra som också vill starta eget
Hennes främsta tips till blivande företagare är att om du har en idé som du verkligen tror på och brinner för så är det bara att köra. Enligt henne så finns det mycket hjälp att få på vägen. Hör dig omkring och nätverka med andra företagare som också är i uppstartsfasen.
– Ett bra ställe att sitta på i Malmö är Minc, Malmös inkubator. Här kan man under sex månader få testa på att sitta gratis och under tiden även nätverka med andra. Våga testa din ide och se vart det leder. Livet är för kort för att inte våga chansa!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!