En minskning av företagandet i september

Efter en stark företaggarsommar går företagandet åter nedåt. I september minskade företagandet i landet med 5,7 procent jämfört md samma period året innan. Hittills har företagandet minskat med 0,8 procent under 2017.

I september registrerades 5 548 nya företag i hela landet jämfört med 5 882 under samma månad förra året. aktiebolag är fortfarande den mest populära företagsformen, men i september minskade antalet nya aktiebolag med 7,2 procent.
– Nyföretagandet ökade med drygt 6 procent under 2016. I år har nyföretagandet totalt sett minskat, men bara med 0,8 procent. Efter återhämtningen i juli och augusti är vi, trots nedgången nu i september, i princip tillbaka på samma höga nivå som under 2016, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Detta enligt Nyföretagarbarometern – ett samarbete mellan NyföretagarCentrum sverige och Bolagsverket.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X