En minskning av företagandet i september

Efter en stark företaggarsommar går företagandet åter nedåt. I september minskade företagandet i landet med 5,7 procent jämfört md samma period året innan. Hittills har företagandet minskat med 0,8 procent under 2017.

I september registrerades 5 548 nya företag i hela landet jämfört med 5 882 under samma månad förra året. aktiebolag är fortfarande den mest populära företagsformen, men i september minskade antalet nya aktiebolag med 7,2 procent.
– Nyföretagandet ökade med drygt 6 procent under 2016. I år har nyföretagandet totalt sett minskat, men bara med 0,8 procent. Efter återhämtningen i juli och augusti är vi, trots nedgången nu i september, i princip tillbaka på samma höga nivå som under 2016, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Detta enligt Nyföretagarbarometern – ett samarbete mellan NyföretagarCentrum sverige och Bolagsverket.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och försäkra dig om att inte missa något!
PRENUMERERA