Dags att anmäla verklig huvudman

Från 1 september ska företag och föreningar enligt lag anmäla verklig huvudman, det vill säga den eller de personer som ytterst äger och kontrollerar företaget eller föreningen. En lag som berör närmare 8 000 000 företag och föreningar i Sverige. Anledningen till nya lagen är att Europaparlamentet antog ett nytt penningatvättsdirektiv, som innebär att alla EU-länder ska ha ett register över verkliga huvudmän för att banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem som står bakom företaget. Direktivet gäller i stort sett alla, förutom börsbolag och enskilda näringsidkare.

Anmälan, som görs på Bolagsverkets hemsida, är gratis fram till 1 februari 2018. Registrerades företaget eller föreningen under augusti 2017 måste anmälan in senast 30 september 2017.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!