Stark återhämtning av nyföretagandet

Trots en minskning av nya företag under årets första halvår är vi nu uppe i samma fina siffror som 2016. Mycket tack vare den fina upphämtningen i augusti, då nyföretagandet ökade med 13, 4 procent.
– Nyföretagandet ökade med drygt 6 procent under 2016. I år har nyföretagandet totalt sett minskat, men bara med 0,1 procent. Efter återhämtningen i juli och augusti är vi nu i princip tillbaka på samma höga nivå som under 2016, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.
Totalt registrerades 5 247 företag i augusti, vilket är 618 fler än samma period förra året. Samtliga företagsformer, förutom Handelsbolag, ökar. Fortfarande är aktiebolag den mest populära formen, med en ökning på 9,5 procent.

Nyföretagande per län
Nyföretagandet ökade i 16 av 21 län under augusti. Största ökningen hade Gotlands län med plus 81,3 procent och Uppsala län med plus 78,7 procent. Största minskningen hade Kalmar län med minus 29,3 procent och Värmlands län med minus 16,1 procent.

Detta enligt Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket. 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X